— Hóeltakarítás —



Télen a hó eltakarítása és síkosságmentesítés környezetkímélő útszóróval (amely megfelel a fák védelméről szóló 346/2008-as kormányrendeletnek), az észlelést/jelzést követő 2 órán belül reggel 5 és este 18 óra között munkanapokon, hétvégén és munkaszüneti napokon.

Kalcium-klorid granulátum, 77%-os

A kalcium-klorid a leghatékonyabb környezetbarát jégmentesítő, és egyben a legelterjedtebb tartós pormegkötő anyag. Alkalmas mind a megelőző kezelésre (havazás, eső előtti kijuttatás), mind az utókezelésre (már lehullott csapadék, hó, kialakult jégpáncél olvasztására). Magyarországon az autópályák és közutak jégmentesítésére is használják. Nátriummentes, és nem képez maradvány anyagot.

Termékjellemzők

Nagyfokú és tartós vízmegkötő képesség
1 kalcium-klorid molekula akár 6 vízmolekulát is képes megkötni. A megkötött vízmolekulák széles hőmérsékleti tartományban és páratartalomban is kötésben maradnak, így nehezen tudnak elpárologni.

Alacsony fagyáspont
A kalcium-klorid oldat alacsony hőmérsékleten sem fagy meg, 30%-os oldat esetén a fagypont -42°C.

Vízzel történő oldatképződése exoterm folyamat
Oldatképződéskor hő szabadul fel, ez meggyorsítja a jégolvasztás folyamatát, szemben az útszóró sóval, amely oldódáskor hőt von el a környezetétől.

A talajba jutva kiszorítja a nátriumot, ami elsődlegesen felelős a szikesedésért
Kalciumtartalma szükséges a növényeknek, ezen tulajdonsága miatt alkalmazzák műtrágyaként is.

Vízben könnyen és gyorsan oldódik

Felhasználás

Jégmentesítés
Kijuttatandó mennyiség: 20-60 gramm / m2. 10 kg granulátum kb. 200 m2 felület kezelésére elegendő.

Pormentesítés
A kezelés listaára 240-295 forint négyzetméterenként, több tényező függvénye, és nagyobb felület esetén jelentős kedvezménnyel végezhető, ezért kérje ingyenes, egyedi ajánlatunkat!